Mancare de dovlecei cu pulpa de curcan ,in sos de rosii

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa de curcan dezosata
  • 3 dovlecei
  • 3 cepe mici
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o cana suc de rosii
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Taiem carnea cubulete.

Punem ulei la incins si adaugam carnea pe care am condimentat-o cu sare.O lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile si apoi o scoatem din tigaie pe o farfurie.

In uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata marunt si cei doi catei de usturoi (taiati in jumatate) timp de 2-3 min dupa care adaugam si dovlecii taiati rondele groase de circa 2-3 cm.Adaugam putina apa(o ceasca) si lasam la foc pana cand bucatile de dovlecei sunt facute dupa care adaugam si carnea impreuna cu sucul de rosii si vinul.

Adaugam si cimbrul,foile de dafin si condimentam dupa gust cu sare si piper.

Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc si asezonam cu patrunjel(este de preferat verde insa eu nu am avut decat uscat).

Servim calda!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise