Mancare de fasole boabe cu costita afumata

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg fasole
  • 4cepe mari
  • 3 morcovi
  • 1/2 gulie
  • 1legatura marar
  • 1legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 100g pasta de tomate

Mod de preparare

Se fierb fasolele impreuna cu 2 cepe,un morcov si jumatatea de gulie.Ceapa se lasa intreaga iar morcovul si gulia se taie in bucati mari.Cand fasolele sunt aproape fierte se pun la calit in putin ulei restul de morcov ras,ceapa taiata marunt si costita afumata taiata in bucati mai mici.Fasolele se scurg de apa insa o parte din aceasta se lasa pentru a forma sosul mancarii.Se scot morcovul, ceapa si gulia care au fiert.Se pun boabele in legumele calite, se lasa sa dea un clocot dupa care se adauga pasta de tomate.Se mai lasa sa dea un clocot dupa care se ia mancarea de pe foc si se pune mararul, patrunjelul, sarea si piperul dupa gust.

Mancarea se serveste calda cu muratura si/sau ardei copti cu otet.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise