MANCARE DE FENICUL

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati fenicul,
  • 4 linguri parmezan ras,
  • 25 g. unt
  • Sos Bechamel:
  • 30 g. unt.
  • 25 g. faina,
  • 250 ml. lapte,
  • nucsoara,
  • sare;

Mod de preparare

1. Se curata feniculul si se taie in sferturi.

2. Se fierb bucatile de fenicul in apa sarata cca. 15 minute, dupa care se pun intr-o tava unsa cu unt.

3. Se prepara sosul Bechamel: punem 200 ml. lapte intr-o craticioara pe foc, se adauga putina sare, untul si nucsoara rasa. Cand e cald se adauga faina amestecata cu 50 ml. lapte, se amesteca bine pana se ingroasa, pe foc mic, dupa care se lasa sa se racesca putin.

4. Se toarna osul peste fenicul, se presara cu parmezan si se da la cuptor pentru 20 minute pana se rumeneste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise