Mancare de varza alba cu carne de porc

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g carne porc
  • 1 varza proaspata
  • 1 ceapa
  • 4 rosii
  • marar verde
  • cimbru
  • 100 ml vin alb
  • ulei
  • 1/2 l bulion facut in casa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea se taie in bucati potrivite.

Varza se taie fideluta si ceapa se taie marunt.

Punem putin ulei la incins apoi adaugam bucatile de carne pe care le prajim bine pe toate partile, apoi adaugam ceapa si amestecam bine sa se caleasca si ceapa. Asezonam carnea si adaugam vinul si rosiile taiate marunt.Amestecam si lasam sa se patrunda bine carnea. Cand vinul a scazut adaugam varza pe rand si cimbtul. Acoperim cratita si lasam varza sa scada, fara sa o amestecam cu varza. Mai adaugam pe rand si cealalta varza , pina am pus-o pe toata. Lasam cratita acoperita sa fiarba bine carnea si varza. Daca este nevoie adaugam putina apa si de abia acum amestecam varza cu carnea.

Inainte cu 10 minute de a fi gata mancarea , adaugam bulionul si lasam sa fiasrba, de data aceasta fara capac.

La sfarsit adaugam mararul verde tocat.

Cine doreste , la servire poate adauga putina smantana.

Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise