MANCARE DE VINETE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 -3 vinete
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 ardei grasi
  • ½ kg rosii
  • 50 ml ulei
  • 3-5 catei de usturoi
  • Sare ,piper
  • Patrunjel

Mod de preparare

Vinetele se coc pe gratar, se cojesc si se lasa sa se scurga.

Ceapa, taiata in felii subtiri, se caleste, 2-3 minute in ulei, la foc mic, apoi se adauga ardeii grasi taiati in felii subtiri, vinetele coapte si tocate, rosiile tocate marunt si un pahar de apa si se lasa sa fiarba pana se fierb legumele.

La final se adauga cateii de usturoi, sarea si piperul. Cand mancarea este gata se asezoneaza cu patrunjel proaspat tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise