Mancarica de fasole pastai si mazare

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g fasole pastai
  • 500 g mazare
  • 2 rosii
  • 2 capatani usturoi
  • 1 ceapa medie
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 piept curcan sau pui
  • suc de rosii
  • piper
  • sare
  • marar
  • busuioc

Mod de preparare

Mai intai de toate se fierbe mazarea si fasolea cca 20 minute in apa cu putina sare, dupa care se scurge. Intre timp carnea se pune la fiert cam 30 minute ( sau pana se fierbe efectiv).

Se taie ceapa si usturoiul marunt si se calesc in putin ulei, pana se ingalbenesc putin , apoi se adauga ardeiul taiat marunt se mai lasa 2 3 minute dupa care se pune si mararul tocat si rosiile tocate marunt , bineintels dupa ce au fost decojite si se mai tin putin pe foc dupa care se adauga zeama de la carne , mazarea si fasolea pastai si carne taiata patratele ( sau cum doreste fiecare).

Se condimenteaza cu sare , piper si busuioc.

Dupa cca 20 minute de la fierberea amestecului se adauga sucul de rosii ( fiecare pune dupa gust).

Se lasa la foc mediu cam 40 minute.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise