Mancarica de legume cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 conserva ciuperci
  • 1 conserva rosii decojite
  • 1/2 kg gogosari congelati
  • 1/2 kg vinete congelate
  • sare, piper
  • verdeata (patrunjel, oregano, busuioc ? dupa gust)
  • se pot pune si cativa hribi congelati (pentru aroma)

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa, se taie gogosarii in felii si se pun impreuna la fiert cu putina apa. Se adauga apoi rosiile taiate cubulete si ciupercile taiate felii. Se amesteca totul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic, amestecandu-se din cand in cand. Cand sunt aproape fierte se ingroasa cu vinetele pasate sau tocate foarte marunt (ca pentru salata de vinete).

Dupa ce scade se aromatizeaza cu verdeturile preferate (patrunjel, oregano, busuioc, etc.). Eu am folosit oregano si putin patrunjel. Am pus si un pic de ceapa verde (codite subtiri taiate marunt) pentru culoare, si o mana de cuburi de hribi congelati la sfarsit (sunt super-aromati).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise