Marmelada de pere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 1 kilogram de pere sunt necesare 4oogr.zahar.

Mod de preparare

Se aleg pere bine coapte, se curata de coaja si de samburi; astfel curatate se pun la fiert: 1 kg.de pere cu 3-4 linguri de apa. Se fierb pana scad bine. Se trage vasul de pe foc si se adauga zaharul pisat. Se tine deoparte pana se dizolva tot zaharul, se pune apoi din nou pe foc iute si se mai fierbe 10 min., amestecand mereu ca sa nu se prinda de vas. Se toarna imediat, fierbinte in borcane calde si se tine catva timp in cuptorul cald.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise