Mazare in vin si bacon cu oua romanesti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 200ml smantana lichida
  • 500gr.mazare congelata
  • 400gr.bucati de carne
  • 100gr.bacon(slanina cu carne
  • carnat sau afumatura)
  • 1dl.vin alb
  • 1Lt apa(mai mult sau mai putin)
  • 2-4 oua
  • sare sau vegeta
  • boia optional
  • piper
  • patrunjel
  • cimbru.

Mod de preparare

Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se pune la calit in ulei la foc mediu.Se adauga baconul si carnea se condimenteaza cu vegeta,boia optional,piper,se amesteca si se lasa putin.Se adauga rosiile tocate fara pielita,se lasa putin si se pune vinul.Se pune capac.Cand sa evaporat alcoolul se adauga apa(eu am pus 1,5Lt apa pt ca i-mi place mai multa zeama).Se lasa sa fiarba.Cand incepe sa fiarba se pune mazarea si se mai lasa 10 min.la foc mic.Se mai condimenteaza daca e nevoie.Spre sfarsit se sparg ouale direct in oala ca pt. oua ochiuri.Se adauga smantana,patrunjelul si cimbrul,si se mai lasa putin.Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise