Mazare verde cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg mazare fiarta
  • 100 g faina
  • 200 ml ulei
  • 200 g smantana
  • 200 g ceapa
  • 1 kg rosii
  • 300 ml suc de rosii
  • 50 g zahar
  • 1 Iegătură verdeaţa (mărar)
  • sare
  • piper
  • după gust.

Mod de preparare

Ceapa, curatata, spalata si taiata marunt, se înabusa in ulei cu putina apa, se adauga sucul de rosii si rosiile spalate, oparite si curatate de pielita, taiate sferturi. Se adauga faina dizolvata in apa si apa necesara pentru fierbere (inabusire). Se inabusa cca 20 minute, apoi se pune mazarea. Se amesteca bine componentele, se adauga zaharul, sarea, piperul, smantana si se continua fierberea inabusita inca 20 minute. Cind este gata, preparatul se poate pune la cuptor citeva minute pentru gratinare. Se serveste cu verdeata taiata marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise