Melcisori aperitiv

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi de placinta
  • 250 gr. gouda light
  • 200 gr. jambon degresat
  • un ou
  • 2 linguri unt.

Mod de preparare

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung in fasii de 2 cm, peste gouda se aseaza felii, de asemenea taiate pe lung in fasii de 2 cm, de jambon sau sunca de Praga sau bacon. Se aseaza apoi celelalte foi, se ung cu unt topit si se ruleaza. Se taie foile cu umplutura in rondele, se aseaza intr-o tava unsa tapetata cu hartie sau/si unt, se ung cu ou batut, se introduc in cuptorul incalzit in prealabil. Se coc la foc iute (depinde de cuptor) ! Se scot intr-un vas, preferabil de yena, se acopera pentru 10-20 minute cu un servet umed. Sunt buni si calzi si reci

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise