Melcisori dulci cu stafide si nuca de cocos

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet foietaj, un pachet de stafide, 3 linguri nuca de cocos, 2linguri zahar tos
  • Pentru glazura: 3-4linguri zahar pudra, zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Se presara pe masa de lucru cateva stafide, putin zahar si nuca de cocos,peste aceste ingrediente se aseaza foaia de foietaj(dezghetat)iar deasupra se presara la fel stafide, zahar si nuca de cocos se intinde usor cu sucitorul pentru a intra ingredientele in foaia de foietaj apoi se ruleaza cu grija si se taie usor cu un cutit fara a apasa aluatul,se pune in tava tapetata cu hartie de copt (eu nu am pus hartie) si se da tava la cuptor, se lasa la foc mediu pana se rumenesc frumos, dupa ce sunt coapte si rumenite se lasa la racit si se pregateste glazura din zahar pudra si zeama de lamaie, se amesteca intr-un bol zaharul pudra cu zeama de lamaie si se amesteca foarte bine apoi se stropesc melcisorii se pot servi si reci si calduti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise