Melomakarona

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 cani ulei(de masline)
  • 2 kg de faina
  • 2 lingurite cuisoare macinate
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1oo ml coniac metaxa
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana suc de portocale
  • 2 plicuri praf de copt
  • Umplutura:
  • Miez de nuca si ciocolata menaj, taiate bucatele
  • Sirop:
  • 4 cani de zahar,
  • 4 cani de apa,
  • 1,5 kg de miere,
  • 2 batoane de scortisoara,
  • 3-4 cuisoare,
  • 3-4 felii de lamaie

Mod de preparare

Aluat:

Coniacul se amesteca cu bicarbonatul,scortisoara cu coaja de portocale,uleiul cu zaharul si sucul de portocale.Amestecati acestea cu toate celelalte ingrediente si faina. Aluatul trebuie sa fie lejer si nu trebuie framantat mult. Se da la rece.

Sirop:

Se fierbe pana se topesc zaharul si mierea

Preparare:

Din aluat se modeleaza prajiturele de forma unor chiftele mici si ovale,care se umplu cu bucatele de nuca si ciocolata.Se asaza in tava neunsa si se dau la cuptor40 de minute.Se scot si se racesc.Se toarna siropul fierbinte peste ele. Dupa ce au tras tot siropul se presara nuca macinata peste ele.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise