Mere cu rozmarin

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 4 portii:
  • Mere rosii,mari 6 bucati
  • Unt 0,100kg
  • Calvados sau rachiu de mere 0,025 L
  • Vin rosu 0,100 L
  • Zahar 0,150kg
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 baton de scortisoara
  • 4 cupe de inghetata

Mod de preparare

Pregatire:

Merele se spala,se curata de cotoare,se taie cuburi medii

Preparare:

Se pune untul la topit intr-o tigaie,rozmarinul,scortisoara si merele cuburi.Cand se inmoaie pe jumatate merele se pune calvadosul sau rachiul de mere.Scoateti merele din tigaie si formati sosul in tigaie,adaugand vinul si zaharul.Lasati sa se topeasca si sa se reduca sosul.Amestecati din nou cu merele si mai lasati un minut pe foc.

Servire:

Montati merele cu putin sos pe farfurie,peste ele puneti o cupa de inghetata,decorati cu o frunza de menta si serviti imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise