Merluciu la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc trunchi merluciu,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • 1 lămâie,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 100 ml apă,
  • 1 linguriță bulion ardei,
  • 4 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Peștele se spală bine și se poate tăia în două - așa cum am procedat eu (m-am gândit că este mai ușor de mâncat :))

Se aranjează într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline.

Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.

Se stropește cu zeama de la 1 lămâie, cu vin și suc de roșii.

Usturoiul se curăță și se taie feliuțe, apoi se presară în tavă.

Amestecăm bulionul de ardei cu 100 ml apă și stropim peștele.

Se dă la cuptor (încălzit în prealabil la 190 grade C) pentru 45-50 minute.

Servim cu cartofi natur și ornăm cu felii de lămâie.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise