Mici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - Carne porc
  • - Carne vită
  • - Mirodenii pentru mici
  • - Bicarbonat alimentar
  • - Usturoi
  • - Sare
  • - Bere

Mod de preparare

Mirodeniile pentru mici se prepară din piper, foi dafin şi cimbru, in cantitati egale, date prin rasnita de piper. Foile de dafin se pot rupe sau taia cu foarfeca ca sa poata fi risnite mai usor. Se poate face un borcanel din care sa pui cit iti trebuie.

Cantitati egale de carne porc (mai grasa, ca pentru sarmale) si vita se dau prin masine de tocat.

La 1 Kg de carne se pune 1 lingurita cu varf de mirodenii, 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu, 1 lingurita rasa de sare se amesteca bine si se lasa la rece (in frigider acoperita cu folie, NU in congelator) cel putin 24 ore.

Se formeaza micii (in mana) si se ung cu o zeama obtinuta din 2 catei de usturoi zdrobiti in 200 ml apa.

Se pun pe gratar pe jar potrivit (ca sa nu se lipeasca de mina, se toarna in mina si pe micii pregatiti in tava sau farfurie putina bere), se stropesc cu putina bere si in timpul prajirii. Se intorc cu paleta astfel incat sa nu se arda. Micul nu trebuie ars, trebuie sa aiba o mica crusta la suprafata iar la mijloc sa fie zemos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise