Miel arabesc cu orez si iaurt

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 kg orez
  • 0.300 kg iaurt
  • de preferat de oaie
  • carne de miel ce ne-a ramas in frigider de la paste
  • pulpa
  • coasta
  • etc
  • 200 gr muguri de pin
  • sare
  • curry dupa gust.

Mod de preparare

Se fierbe carmea de miel in apa multa deoarece vom pastra supa.Carnea se firbe pana se dezoseaza cu usurinta.In supa ramasa se adauga iaurtul si se omogenizeaza bine.Separat se fierbe orezul , de preferat in aburi , daca nu , merge si clasic , se scurge bine de apa si se adauga mugurii de pin dupa care se scoate pe un platou .Mirodeniile se adauga atat in apa in care fierbe orezul cat si in cea care fierbe carnea .Se orneaza cu carne platoul de orez. Se serveste in boluri peste care se adauga amestecul de supa cu iaurt . Ca garnitura se poate folosi pasta de ardei iute , cate o ligurita pusa pe o pelicula de ulei de masline in farfurioare mici , ca de la setul de cafea.Atentie pentru gurmanzi , trebuie sa stiti cand sa va opriti ! Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise