Miel cu legume

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • costitele de la un miel
  • 1/2 kg cartofi - taiati pe lung in jumate
  • 3 morcovi - taiati oblig cam la 2 cm
  • 2 linguri mazare
  • 1 lingura pastai
  • 3 cepe - taiate in 4
  • 1/4 telina - taiata cuburi de 2 cm
  • 1/4 sfecla rosie - taia cuburi mari de 2 cm
  • 1/2 praz - taiat rondele mari
  • 1 ardei gras rosu - taiat cuburi mari
  • 1 ardei gras verde - taiat cuburi mari
  • 2 rosii taiate cuburi mari
  • sare
  • piper
  • alte condimente
  • toate se amesteca bine cu ulei de masline si se pregatesc pentru cuptor.
  • patrunjel - la final.

Mod de preparare

Toate legumele taiate cuburi se pun intr-un vas pentru cuptor.

Costite de miel, dupa ce au fost tinute in apa rece cu otet (pentru a isi mai pierde din miros), sunt date in cateva clocote cu mirodenii peste (usturoi pisat, piper, oregano, sare, chimen maruntit). Se scurg de apa si se adauga peste legume intr-un vas termorezistent.

Se face un amestec de 1 pahar vin alb si 2 apa. Se toarna cate putin in tava din cand in cand pana este gata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise