Miel la grill cu rondele de dovlecei si sos de iaurt pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4 portii de muschiulet/ cotlet miel
  • - 100 ml vin alb
  • - ulei de masline
  • - cimbru uscat
  • - sare
  • - piper verde
  • - cateva fire salvie
  • - 1 dovlecel
  • - 1 zucchini
  • - 1 leg marar verde
  • - ulei de masline
  • - sare
  • - piper cu lamaie
  • - 300 gr iaurt gras
  • - 5-6 castraveti
  • - 3-4 fire usturoi verde
  • - 2-3 fire ceapa verde
  • - 2 fire menta verde
  • - grisine cu sare

Mod de preparare

Carnea se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si usturoi. Se pregateste caserola de marinare de la Food Saver. Se asaza carnea in ea, se toarna vinul, uleiul, cateva fire de usturoi verde, salvie. Se acopera cu capacul, se conecteaza la aparatul de vidat Food Saver, la care se ataseaza caserola pentru marinare rapida. Se roteste butonul spre inchis, apoi se deconecteaza. Vidata, carnea se marineaza repede, astfel ca in maxim jumatate de ora, putem gati carnea. Se da la rece caserola, timp in care pregatim garnitura.

Dovleceii se spala. Se taie rondele subtiri, se stropesc cu zeama de lamaie, se asezoneaza cu sare si piper. Se frig pe grill, la foc iute, apoi se scot si se asezoneaza cu marar verde tocat.

Se pregateste o salata de castraveti cu marar verde, asezonata cu lamaie si ulei de masline.

Caserola se scoate de la rece, se deschide rotind butonul spre deschis, apoi se scoate carnea pe un servet. Carnea se frige pe frill-ul incins.

Se toaca marunt cateva fire de ceapa si usturoi verde, cateva fire de marar. Iaurtul se amesteca cu sare, rondelele de verdeata si se adauga putin ulei de masline.

Carnea proaspat fripta se serveste cu garnitura de dovlecei, sos de iaurt rece si aromatizat si grisine.

Grozav preparat, carnea foarte aromata, si asta in timp foarte scurt, numai cu ajutorul caserolei de marinare in vid de la Food Saver.

Rapid, gustos si plin de arome!

Sa va fie de folos!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise