Mincare -Oso-Bucco cu griu si usturoi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cantitati ptr 6 persoane
  • 6 bucati de oso-bucco
  • 6linguri ulei cannola
  • sare,piper proaspat macinat
  • paprica dulce
  • 4linguri de faina
  • 300 gr de praz taiat rondele
  • 2capatini de usturoi intregi taiat in doua
  • 1.3litru apa
  • 4linguri de otet balsamic
  • 21/2 linguri de zahar brun
  • 700 gr de boabe de griu-spalat in apa si scurs
  • 4ramuri de thimin
  • putina scortisoara

Mod de preparare

Se amesteca faina cu condimentele -sare,piper si paprica si se tavalesc bucatile de carne in acest amestec dupa care se prajesc pe toate partile in ulei care se incalzeste intii intr-o tigaie.Se lasa deoparte carnea si in acelasi ulei se prajeste prazul se adauga griul si se prajeste putin.

Se pune prazul si griul intr-o cratita adinca,se pune usturoiul,ramurile de thimin,sare,piper,si putina scortisoara deasemeni zaharul brun,se pune carnea se toarna otet si apa se lasa sa inceapa sa fiarba dupa care se face foc mic si se acopera cu un capac.

Se fierbe asa doua ore si jumatate aproape sau pina carnea este moale si griul umflat,se gusta si se potriveste la gust.Se serveste putin lichid ca o supa groasa de iarna.Excelent ptr zilele reci de iarna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise