Mini pachetele de primavara la cuptor

Pregatim legumele.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g varza
  • 350 g carne tocata de porc
  • 1 fir praz
  • 3 catei usturoi
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri sos stridii
  • piper
  • foi de orez
  • ulei
  • 1-2 oua

Mod de preparare

Pregatim legumele: tocam varza, prazul, ceapa verde, ardeiul, usturoiul si radem morcovul.

Punem ulei intr-o tigaie (de preferat wok), iar cand acesta e incins, se adauga prazul, ceapa si usturoiul, apoi carnea, toate legumele si la sfarsit, varza. Se asezoneaza cu sos de soia, ghimbir, sos de stridii si piper. Daca trebuie, se adauga si putina apa. Cand se inmoaie varza, oprim focul, punem intr-o strecuratoare si lasam sa se scurga bine si sa se racoreasca.

Taiem foile de orez in 4 patratele si le acoperim cu un prosop umed. Batem albusurile intr-un castron si pregatim un castron cu apa.

Pe un tocator, asezam un patratel de foaie de orez, trecut rapid prin castronul cu apa, ungem marginile cu albus, punem la marginea de jos o lingurita de umplutura si rulam coltul foii de orez, astfel incat sa acopere bine compozitia. Aducem si lateralele spre interior, astfel incat sa avem un plic si continuam sa rulam, avand grija sa inchidem foarte bine “plicul, ungand cu albus.

Asezam pachetelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos.

Servim cu sos de soia si sos dulce-acrisor.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise