Mini pizza

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - Un cub drojdie proaspata
  • - 500 g faina
  • - 5 linguri ulei masline
  • - 1 lingurita sare
  • - 250 ml apa calduta(cu lapte e mai buna)
  • - 1 lingurita zahar
  • - Sos de pizza, ciuperci, cascaval, sunculita

Mod de preparare

Drojdia si zaharul se dizolva in apa/laptele caldut ,dupa care se amesteca cu restul ingredientelor.

Totul se framinta bine si se poate intinde ,rula ,umple.... imedinat,dupa care se introduce in cuptorul incins la 220°C .pentru circa 15-20 min.

Intinde-ti aluatul cu o grosime de cca. 1/2 cm.,pune-ti sosul de rosii sau/si ce doriti voi deasupra( ciuperci, cascaval, sunca)rulati precum rulada ,dupa care cu cutitul sau cu un fir de ata ,taiati rondele de cca. 2-3 cm de groase,precum mamaliga.

Asezati rondelele de pizza pe tava,iar cu mina presati putin fiecare rondea.

Unge-ti cu lapte,ou batul,apa ....si da-ti la copt.

Cind sint rumene frumoase deasupra se scot si cine doreste poate sa unga fiecare pizza ,cu ulei amestecat cu usturoi presat.

Daca aveti timp si doriti ca pizzele sa fie si mai pufoase,dupa ce le puneti in tava,lasati-le la dospit inca 20-30 min,dupa aceea coaceti-le.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise