Mini tarte cu crema de dovleac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente crusta:
  • - 192 g faina
  • - un praf sare
  • - 114 g margarina rece
  • - o lingura rasa Green Sugar
  • - 5 linguri apa rece
  • Ingrediente dulceata de dovleac:
  • - miezul de la un dovleac mic copt
  • - 4-5 linguri Green Sugar
  • - o lingurita scortisoara
  • - sucul de la o portocala
  • - o lingura amidon
  • - putina esenta de vanilie

Mod de preparare

Incepem cu aluatul, amestecand toate ingredientele pentru crusta, inafara de apa, cu varful degetelor sau cu ustensila pentru aluat de tarte. Odata ce compozitia devine sfaramicioasa, adaugati pe rand lingurile de apa, pana ce aluatul capata forma. Inveliti-l in folie transparenta si dati-l la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Pentru dulceata de dovleac puneti miezul copt cu zahar si scortisoara pe foc mic. Dupa ce zaharul s-a topit si miezul a inceput sa fiarba, adaugati amidonul diluat cu suc de portocala. Amestecati pana ce dulceata devine cremoasa si aromatizati cu esenta de vanilie. La final pasati miezul si lasati-l sa se raceasca complet.

Intindeti aluatul intr-o foaie subtire si captusiti cu el tavitele tapetate cu margarina si faina. Intepati aluatul cu o furculita si asezati dulceata de dovleac deasupra. Dati la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 40-45 de minute. Serviti reci sau putin caldute. Pofta Buna!

Reteta pregatita de Claudia, 3sisterscooking.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise