Mini-torturi dietetice, cu capsune

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua medii
  • 50 g indulcitor natural, green sugar
  • 35 g amidon din porumb
  • 25 g cacao (11% grasime)
  • un praf de sare
  • Crema de iaurt cu capsune
  • 150g capsune (fara codite)
  • 250 g iaurt 0,1% grasime
  • 20 g indulcitor Green Sugar
  • 50 ml apa
  • 10 g gelatina granule
  • Crema de iaurt
  • 200 g iaurt 0,1% grasime
  • 10 g indulcitor Green Sugar
  • 50 ml apa
  • 5 g gelatina
  • 2-3 picaturi esenta de pepene galben

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile spuma cu 25 g indulcitor Green Sugar.

4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare, adauga apoi indulcitorul ramas (25g) si mixeaza pana cand spuma formeaza creste.

5. Toarna galbenusurile batute in albusurile spuma si inglobeaza-le prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca amidonul cu cacaoa si cerne-le, apoi inglobeaza-le in 2 transe in compozitie.

7. Pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10-15 minute. Dupa ce s-a copt scoate blatul la racit, apoi decupeaza 6 cercuri cu ajutorul unor inele inalte de inox (7 cm diametru). Lasa discurile de blat in formele cu care ai taiat, pentru asamblare.

Crema de iaurt cu capsune:

1. Hidrateaza gelatina 10 minute in apa, apoi dizolv-o pe bain-marie (respectand insctructiunile de pe plic), apoi las-o sa se racoreasca 1 minut.

2. Caspunele paseaza-le cu un mixer vertical.

3. Mixeaza capsunele (cu un mixer de mana) cu iaurtul, indulcitorul si gelatina preparata conform instructiunilor.

4. Repartizeaza in fiecare forma cate 2 linguri de crema, apoi pune cate o capsunica intreaga in mijlocul fiecareia si introdu in frigider pentru 10 minute.

Crema de iaurt:

1. Hidrateaza gelatina si prepar-o conform instructiunilor.

2. Mixeaza iaurtul cu gelatina preparata si cu esenta.

3. Scoate tortuletele din frigider si repartizeaza crema in fiecare. Introdu-le apoi in frigider pentru 1 ora cel putin. Dupa ce cremele s-au intarit, scoate inelul usor si decoreaza cu o felie de capsuna.

S-aveti pofta!

Nota: - in locul capsunelor, puteti folosi alte fructe de sezon.

- esenta de pepene galben poate fi inlocuita cu esenta voastra preferata.

Reteta pregatita de Alina, @bucatarealalaplesneala.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise