Mini trandafirași

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet foietaj
  • 3 mere
  • 4 linguri zahar
  • un varf linguriță scorțișoară
  • zeama de la o jumătate de lămaie și un gălbenuș

Mod de preparare

Mare succes cu acest minunat desert pe care il fac atunci cind ai mei băieți mă innebunesc că vor ceva dulce și eu imi doresc să fug repede din bucătărie...) dadaa..ați prins ideea ..se fac fff repede și cu un efort minim...

In primul rind, dăm drumul la cuptor la 180”C să aibă timp să se incinga. Tăiem merele in două și apoi fiecare jumatate o tăiem felii fff subțiri pe care le punem intr-o crăticioară cu zaharul, scorțișoara și zeama de lămaie la foc mic doar pina se topeste zaharul si merele s-au inmuiat un pic. Apoi, tăiem foietajul in fașii lungi (pe lățimea aluatului dacă e in formă dreptunghiulară) și pe fiecare fașie punem felii de mere suprapuse un pic una peste alta. Rulăm fiecare fașie si formăm trandafirașii pe care ii așezăm in tava de cuptor pe care am pus in prealabil hartie de copt. Ungem fiecare trandafiraș cu galbenușul batut, pentru culoare și dăm la cuptor pentru aprox 30”. Pentru că nu toate cuptoarele lucrează la fel vă sfătuiesc să urmăriți ca foietașul sa fie copt și un pic auriu la culoare.

Spor la prajiturit și o zi cu soare in suflet vă doresc! :*

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise