Minieclere cu crema de vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 6 oua
  • 500 ml apa
  • 250 gr margarina Rama
  • 50 gr zahar tos
  • 360 gr faina de buna calitate (eu am folosit faina Buza ungureasca)
  • un praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 oua
  • 250 gr zahar tos
  • 200 gr faina
  • 3 cani cu lapte (750 ml)
  • 6 pliculete de vanilie
  • Pentru glazura :
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr margarina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1-2 linguri apa

Mod de preparare

Mod de preparare aluat:

Intr-o cratita, pe foc, adaugam apa si margarina si lasam pana se topeste, apoi punem zaharul, sarea si lasam pana se dizolva. Se da vasul dupa foc si adaugam faina toata odata si o amestecam repede si bine cu o lingura de lemn, pana se inglobeaza complet si se formeaza o coca tare, nelipicioasa.

Lasam coca sa se raceasca pana ajunge cat de cat la temperatura camerei, dupa care adaugam cele 6 oua, rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se inglobeaza complet in coca .

In tava tapetata cu hartie de copt incepem sa formam bilele de eclere folosindu-ne de o lingura sau in in cazul meu - cleste de inghetata.

Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt 30 minute pana devin usor rumenii.

Dupa ce s-au copt, scoatem eclerele si le lasam sa se raceasca complet, abia apoi le vom umple cu crema.

Dupa ce eclerele s-au racit, le taiem pe mijloc cu un cutit, nu de tot atat cat sa se mai tina intr-o parte si le umplem cu crema de vanilie, folosindu-ne de sprit sau de o lingura.

Mod de preparare a cremei :

Spargem ouale, le punem intr-un castron si le mixam; adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si batem din nou cu telul compozitia pana la omogenizare, dupa care adaugam faina si amestecam din nou; turnam si laptele amestecand pana la omogenizare.

Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.

Mod de preparare a glazurii :

Intr-un vas de pus pe foc luam o craticioara si rupem in ea ciocolata, adaugam margarina, apa si uleiul in cantitatile necesare si punem vasul cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena.

Peste compozitia rezultata mai adaugam 2 linguri de cacao si amestecam cu un tel pentru a nu se face cocoloase pana se dizolva praful de cacao.

In glazura rezultata inmuiem eclerele pana la jumatate, apoi le punem pe un platou, lasam sa se intareasca glazura si apoi facem un decor din ciocolata alba.

Delicioase !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise