Mini Pancakes cu Miere si Fructe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 ouă;
  • - 200 g făină;
  • - 200 ml lapte;
  • - 1/2 linguriță bicarbonat;
  • - sare;
  • - 1 plic zahăr vanilat;
  • - 2 linguri ulei;
  • - 1/2 linguriță praf de copt;
  • - miere;
  • - fructe, după preferințe;

Mod de preparare

- Amestecăm întâi ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul și le trecem prin sită, pentru o textură mai fină;

- Separăm albusurule de gălbenușuri;

- Batem gălbenușurile cu sarea, iar albușurile spumă;

- Adăugăm peste gălbenușuri laptele și uleiul, și omogenizăm, apoi începem să îngroșam compoziția cu ingredientele uscate, amestecate anterior;

- După ce le încorporăm, adăugăm spuma de albușuri și amestecăm ușor cu o spatulă, de jos în sus, până avem o compoziție omogenă;

- Încingem o tigaie teflonată și o ungem cu ulei, după care luăm suprusul cu un șervețel;

- Folosind polonicul, turnăm în tigaie o cantitate mică de aluat, pentru că își va mari volumul, și lăsăm să se coacă, fără a le atinge;

- Când începe să facă primele bule de aer, este timpul să întoarcem clătita;

- Facem un mini tort din clătite, lipite cu miere;

- Decorăm cu fructe, după bunul plac.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise