Morcov provensal

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg morcov (de tipul carote ,rotund la virf)taiat julien
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • 2 lingurite busuioc pisat
  • 1 ardei verde de marime mijlocie taiat rondele
  • 1 rosie mare ,tare ,taiata felii
  • suc de lamiie

Mod de preparare

Morcovii se inabuse cam 15 min in ulei la foc mic ; se adauga busuiocul si usturoiul si se mai inabuse 5 min. Ardeiul si rosia se pun cu 2 lingurite de apa la fiert 2-3 min. Se amesteca morcovul cu ardeiul si rosia si se mai fierbe 1-2 min;daca vreti puteti adauga sucul de lamiie Se serveste ca garnitura .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise