Prajitura Mousse Express

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 80g alune padure macinate
  • 10g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50g alune bucati
  • 1 lingura cognac
  • Sare
  • Topping ciocolata:
  • 100g ciocolata dark 70%
  • 200g frisca lichida
  • 10g unt
  • 1 ou
  • Mousse:
  • 150g marshmallow
  • 50g unt
  • 250g ciocolata
  • 60ml apa fierbinte
  • 280ml frisca lichida

Mod de preparare

Iubitorii de ciocolata vor adora aceasta prajitura. Recunosc, pentru mine e prea mult, sunt inclinata mai mult pe partea de fructe, creme albe etc., dar aceasta prajitura decadenta, savuroasa, este foarte potrivita chocoholicilor . ;) Multumesc, Andreea, pentru reteta!

Blat: Amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam alunele macinate fin si amidonul amestecat cu praful de copt, sarea si cognacul. Adaugam albusurile spuma si alunele bucati. Turnam intr-o tava de 26 cm si introducem in cuptor la 180 grade pentru 15 minute.

Topping ciocolata: Punem la fiert la foc mic frisca lichida. Cand incepe sa fiarba luam de pe foc si adaugam ciocolata si untul. Amestecam bine, adaugam oul batut. Turnam compozitia peste blat si mai coacem 15 minute. Lasam la rece.

Mousse: Punem la topit pe bain marie marshmallow, apa, ciocolata si untul.

Cand s-au topit luam de pe foc si lasam la racit. Adaugam frisca batuta. Punem la frigider pentru cateva zeci de minute si amestecam din cand in cand. O turnam peste blat. Se lasa la rece.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Eileen cuisine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise