Mucenici moldovenesti de post

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cantitati aluat ( primele sunt masuri de bucatarie ,in paranteza masuri cu cele de la masina de paine )
  • Apa calduta 250 ml (1 ¼ pahar )
  • Ulei 50 ml (5 linguri )
  • Zahar 60 gr ( 5 linguri )
  • Sare 5 gr.(1 lingurita )
  • Arome : coaje de lamiae , portocala , rom , vanilie (dupa gust )
  • Faina 600 gr. (4 pahare )
  • Drojdie proaspata usor dizolvata 20 gr.
  • Pentru masina de paine folositi setarea 8
  • Sirop
  • Apa un litru
  • Zahar 600 gr
  • Nuca 150 gr

Mod de preparare

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut pana acesta isi dubleaza volumul , dupa care se trece la modelat . In tava mea intra 9 bucati ,asa ca fac snururi de grosimea unui creion ,rasucesc cate doua , formez un cerc din care formez cifra opt . Ii asez in tava pe hartie de copt , si ii mai las sa creasca , cam 10 minute . Dupa care ii ung cu apa in care am dizolvat zahar (sa capete o culoare mai apetisanta ) si ii pun la cuptorul preincalzit ,foc mic 20 minute . Cand s-au rumenit , se mai lasa sa se racoreasca 2 minute si se scufunda in siropul clocotit cateva secunde (se intorc sa se ibibe bine cu sirop) se scot cu spumiera si se pun pe platou , se ung cu miere ,apoi se presara cu nuca macinata .

Sirop

Apa cu zaharul se fierbe pana se obtine un sirop la final se adauga aromele .

PS

Eu am facut cantitatea de mai sus de doua ori .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise