Muffins cu afine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 buc avem nevoie de:
  • - 2 oua
  • - 5 linguri zahar
  • - 10 linguri faina
  • - 1/2 cana lapte
  • - 1/2 cana ulei
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - un varf cutit sare
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - o mana de afine

Mod de preparare

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam cateva minute (2-3), apoi turnam laptele si uleiul mixand dupa fiecare.

La final incorporam faina amestecata cu praful de copt mixand pe treapta cea mai mica sau amestecand cu o spatula.

Asezam cosuletele de hartie in tava de briose si umplem fiecare cam de trei sferturi.

O parte din afine le dam prin faina si le asezam deasupra, punem si restul de afine (cele date prin faina raman deasupra) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca sunt coapte.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin si pudram cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise