Musaca - carne si cartofi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de carne de pui si vita
  • o ceapa medie
  • 4 oua
  • 10-12 cartofi
  • marar
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca carnea de pui si vita cu un ou, o ceapa medie taiata marunt, marar si patrunjel, se presoara sare si piper.

Se spala cartofii si se pun la fiert intregi, cu coaja. Se fierb cca 10-15 min, se curata de coaja si se taie in felii subtiri.

Se unge tava de la aragaz sau altfel de tava cu ulei, se adauga intai un strat de cartofi feliati, peste acesta un alt strat uniform de carne si iar cartofi. Se baga la cuptor la foc potrivit. Cand cartofii ultimului strat se rumenesc putin se adauga 3 oua batute.

Dupa preparare se taie in bucati si se serveste cu smantana sau castraveciori murati (dupa preferinta). Spor la treaba !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise