Musaca - carne si cartofi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de carne de pui si vita
  • o ceapa medie
  • 4 oua
  • 10-12 cartofi
  • marar
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca carnea de pui si vita cu un ou, o ceapa medie taiata marunt, marar si patrunjel, se presoara sare si piper.

Se spala cartofii si se pun la fiert intregi, cu coaja. Se fierb cca 10-15 min, se curata de coaja si se taie in felii subtiri.

Se unge tava de la aragaz sau altfel de tava cu ulei, se adauga intai un strat de cartofi feliati, peste acesta un alt strat uniform de carne si iar cartofi. Se baga la cuptor la foc potrivit. Cand cartofii ultimului strat se rumenesc putin se adauga 3 oua batute.

Dupa preparare se taie in bucati si se serveste cu smantana sau castraveciori murati (dupa preferinta). Spor la treaba !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise