Musaca de cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 400 gr carne macinata
  • 1 sticla de sos tomate
  • 1/2 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • sare,condimente
  • mozzarella
  • sos bechamel
  • parmezan
  • unt

Mod de preparare

Se toaca ceapa, se pune la calit, cu putin ulei; dupa ce se rumeneste usor se pune carnea;dupa ce isi schimba culoarea, se adauga sosul de tomate treptat si usturoiul intreg, sare si condimente.se lasa la foc mediu timp de 10-15 min,se invarte din cand in cand. La sfarsit se scoate usturoiul.

Cuptorul se pune la incalzit 5-10 min inainte.

Intre timp se unge tava cu unt si se taie cartofii felii 0,5cm aprox.

Se pun in tava feliile crude pana acopera toata tava.

Se pune sosul bechamel,sosul cu carnea si mozzarella

Apoi un alt strat de cartofi, bechamel,carne,mozzarella si parmezan

Se lasa la cuptor cca.40-50 min la foc mediu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise