Musaca de cartofi

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 50 gr unt
  • 1 ou mare
  • 150 gr telemea
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 50 gr. bulion
  • 100 gr carne tocata
  • 50 gr faina
  • cateva masline
  • patrunjel
  • 50 ml ulei
  • sare, piper, delikat dupa gust

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert intr-o cratita.

Cand s-au fiert se scurge 70 % din apa si se zdrobesc cu unt si sare pana se obtine un piure omogen.

Se taie ceapa fideluta, morcovul se da prin razatoare.

Intr-o tigaie se va realiza umplutura astfel: se adauga uleiul apoi ceapa si morcovul, cand incep sa se inmoaie se adauga carnea tocata, bulionul , condimentele, cand s-a copt se presara 30 gr. faina si se amesteca pentru a se lega compozitia.

Intr-o tava tapetata cu faina si unsa cu ulei se intinde un strat de piure de cartofi, apoi umplutura, apoi restul de piure. Deasupra se toarna ouale batute cu branza rasa, patrunjel, si se decoreaza.

Se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana se rumeneste deasupra.

Trebuie sa mentionez ca eu nu am utilizat carne, dupa cum se vede si in poze.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise