Musaca de cartofi

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 50 gr unt
  • 1 ou mare
  • 150 gr telemea
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 50 gr. bulion
  • 100 gr carne tocata
  • 50 gr faina
  • cateva masline
  • patrunjel
  • 50 ml ulei
  • sare, piper, delikat dupa gust

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert intr-o cratita.

Cand s-au fiert se scurge 70 % din apa si se zdrobesc cu unt si sare pana se obtine un piure omogen.

Se taie ceapa fideluta, morcovul se da prin razatoare.

Intr-o tigaie se va realiza umplutura astfel: se adauga uleiul apoi ceapa si morcovul, cand incep sa se inmoaie se adauga carnea tocata, bulionul , condimentele, cand s-a copt se presara 30 gr. faina si se amesteca pentru a se lega compozitia.

Intr-o tava tapetata cu faina si unsa cu ulei se intinde un strat de piure de cartofi, apoi umplutura, apoi restul de piure. Deasupra se toarna ouale batute cu branza rasa, patrunjel, si se decoreaza.

Se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana se rumeneste deasupra.

Trebuie sa mentionez ca eu nu am utilizat carne, dupa cum se vede si in poze.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise