Musaca de cartofi cu carne tocata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 Cartofi potriviti
  • 700 g carne tocata(vita,porc)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 300 ml sos de rosii
  • 100 g cascaval
  • 250 g smanatana
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi-3-4 catei

Mod de preparare

Cartofi se fierb in coaja in apa cu sare pana sunt facuti pe jumatatae,separat se taie ceapa si morcovul marunt se calesc timp de 5min apoi se adauga si carnea tocata se mai calesc impreuna timp de 10 min.Dupa calire se adauga sosul de rosii impreuna cu condimentele si usturoiul se mai fierbe cam 15 min.In acest timp curatam cartofi si ii taiem rondele groase cam de 0,5 cm,tapetam tava cu unt asezam un strat de cartofi un strat din sosul rezultat,facem asta de incat sa avem 3 straturi de cartofi si doua straturi de sos.Punem folie de aluminiu deasupta si bagam la cutor 45 min la 180 grade.In acest timp pregatim sosul din 2 oua,smantana,cascavalul,sare si piper,toate acestea batute bine cu telul.Dupa cele 45 minute scoatem tava dam jos folia si punem compozitia si mai adougam 15 min la cuptor

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise