Muschi de porc cu trei sosuri

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 felii de muschi file de porc, circa 400 g in total
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • 3 pachete de unt, la temperatura camerei
  • 1 lingura de marar proaspat, tocat marunt
  • 1 lingurita de boia iute
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 1 lingurita de coaja de lamaie, rasa fin
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de mustar iute
  • 1 lingura de tarhon proaspat, tocat marunt

Mod de preparare

Aceasta reteta este extrem de simpla si va ofera mai multe variante de a asezona carnea, dupa ce este prajita. Asezonarea se face cu ajutorul unor sosuri pe baza de unt si diverse condimente, numite “unturi compozite”.

Se toaca marunt usturoiul si se piseaza cu sare. Se incinge cuptorul la 150 °C.

Se alifiaza fiecare pachet cu unt separat. Se sareaza si se pipereaza.

Un pachet se combina cu marar, boia iute si boia dulce.

Al doilea pachet se combina cu patrunjel, coaja de lamaie si usturoi.

Al treilea pachet se combina cu mustar si tarhon.

Se ruleaza fiecare pachet si se pune in frigider.

Se unge carnea cu putin ulei. Se sareaza si se pipereaza. Se incinge o tigaie. Se prajeste carnea la foc mediu, pe partea de prezentare, pana ce incepe sa sangereze la suprafata. Se intoarce si se prajeste pana ce apare la suprafata suc sangeriu.

Se pune pe fiecare bucata de carne cate o rondea diferita de sos de unt si se pune in cuptor 1-2 minute, ca sa se continue gatitul fara a exista pericolul arderii carnii, si ca untul sa se topeasca putin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise