Muschi de vita pe pat de creamy spinach si cartofi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 muschi de vita taiat in 4 bucati
  • - o punga spanac congelat
  • - 4 cartofi
  • - 60 ml smantana
  • - o mana parmezan
  • - 1 ceapa rosie sau normala
  • - 2 catei de usturoi
  • - 6 felii prosciutto
  • - 100g unt
  • - ulei de masline
  • - sare de mare
  • - piper

Mod de preparare

Vremea frumoasa de afara si voia buna m-au inspirat pentru aceasta reteta. :) Recunosc, in primele dati cand am gatit vita am esuat, insa odata ce inveti sa o prepari nu ai cum sa mai dai gres.

Voi incepe descrierea individuala a fiecarui preparat din farfurie.

Spanacul:

Caliti in putin ulei de masline ceapa taiata marunt si catetii de ustori tocati la fel de marunt. Adaugati apoi spanacul, smantana si parmezantul si mai lasati pe foc 3-4 minute. Luati tigaia de pe foc si treceti la urmatorul preparat.

Vita:

Am invelit fiecare bucata de muschi in prosciutto crudo si am tras-o individual in tigaie (fara ulei sau unt), pe toate partile, pana a capatat o culoare aramie, dupa care am introdus bucatile de carne in cuptorul preincalzit (220 grade) pentru aproximativ 7-8 minute.

Cartofii:

Taiati felii subiti cartofii si atentie sa nu ii spalati dupa ce ii taiati, ci doar inainte, intrucat isi pierd amidonul si devin lipiciosi. Puneti intr-o tigaie untul si caliti cartofii pana devin aurii si putin crocanti amestecand din cand in cand. Nu uitati sa condimentati cu sare si piper.

Dupa ce toate preparatele au fost gata, am realizat plating-ul: 2 linguri de spanac peste care am asezat cate un muschi de vita, apoi o felie de bacon, iar la final cateva felii de cartofi. Am servit carnea alaturi de putin sos sweet chilli, insa la fel de bine puteti face o reductie de otet balsamic sau vin.

Sper ca v-am facut pofta. :)

Un weekend minunat!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise