Muschiulet de porc impanat ( rulat )

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un muschiulet de porc (aprox.1kg)
  • 100 - 150 g slanina afumata
  • 1-2 carnati semiafumati sau afumati
  • 10 catei de usturoi
  • 5 linguri de ulei
  • sare dupa gust, piper negru proaspat macinat, rozmarin si alte condimente dupa preferinta fiecaruia.

Mod de preparare

Se cresteaza muschiuletul pe toata lungimea lui obtinandu-se o felie subtire si plata.

Se impaneaza cu slanina si usturoiul (se fac mici buzunare in carne unde infigem cateii de usturoi si slanina) se condimenteaza cu sare si piper.

Se ruleaza (adaugand carnatii in interior) si se leaga vertical si orizontal.

Asezam muschiuletul pe o tava de cuptor, adaugam 4-5 linguri de ulei si circa 150 ml apa.

Se tine la cuptor o ora la temperatura de 230 grade, dupa care se intoarce si se mai lasa circa o jumatate de ora la o temperatura de 260 grade pana se rumeneste(pentru aspect).

Se serveste cu o garnitura la alegere( cartofi taranesti, cartofi nature, amestec de legume, ciuperci sote`...) sau orice fel de salata .

POFTA BUNA !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise