Natillas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3/4 lt. lapte,
  • 5 galbenusuri de ou,,
  • 200 gr zahar,
  • coaja de lamaie,
  • scortisoara

Mod de preparare

1) Se aromatizeaza laptele cu coaja de lamaie si scortisoara (se pune la fiert si, cand a fiert, se ia de pe foc si se scot aromele)

2) Intr-un castron se bat galbenusurile cu zahar si la amestecul acesta se adauga laptele caldut si se amesteca bine, ca sa nu se coaca galbenusurile.

3) Se pune amestecul anterior intr-un recipient si se pune la foc usor si se amesteca fara oprire, pentru ca se taie usor. Se stie ca este gata cand dispare spuma de deasupra.

Cand se ia de pe foc se amesteca in continuare, pana se raceste un pic.

Se poate manca cu biscuiti, se poate imprastia deasupra scortisoara macinata, frisca etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise