Negreasa cu nuca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g ciocolata neagra
  • 125 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 3 oua
  • 1 pachetel drojdie uscata
  • 100 g miez de nuca
  • 50 de g migdale
  • 1 peaf de sare
  • fructe zaharisite

Mod de preparare

1) Tai ciocolata bucati si o topesti pe aburi, adaugi untul, putin cate putin , si amesteci oana, se obtine o compozitie cremoasa. Separat, bati ouale cu zaharul , adaugi ciocolata un praf de sare si incorporezi treptatfaina amestecata du drojdia, la sfarsit adaugi nucile , migdalele taiate fin si amesteci bine.

2)Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt, tapetata u faina si o introduci in cuptorul pe care lai incalzit inainte, pentru circa 45 de minute.

3)Decorezi cu fructe zaharisite pe care leai taiat marunt ( sau cu fistic zhrobit).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise