Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta

Negresa cu gem si nuci – cea mai simpla si delicioasa reteta, perfecta pentru o prajitura umeda si aromata. Fara oua, unt sau lapte, cu ingrediente la indemana tuturor, rapida si cu un gust care aduce aminte de copilarie. Ideala pentru momentele cand vrei ceva dulce usor de facut si savuros.

Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml apa minerala carbogazoasa
  • 250 g gem acrisor
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 250 g faina
  • 50 g cacao neagra (pentru culoare intensa si gust)
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 100 g nuci tocate (usor prajite pentru extra aroma)
  • un praf de sare
  • Glazura (optional)
  • 200 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra
  • vanilie
  • nuci maruntite pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C (cuptor normal) sau 160°C (cu ventilatie).

Tapeteaza o tava de 20x30 de cm cu hartie de copt.

Intr-un bol mare, amesteca: zaharul + uleiul + gemul + apa minerala + esenta de rom. Se omogenizeaza bine cu un tel.

Cerne faina impreuna cu cacaoa, praful de copt si un praf de sare.

Incorporeaza ingredientele uscate in cele lichide, amestecand usor pana obtii un aluat omogen, destul de fluid.
Adauga nucile tocate si amesteca. Toarna compozitia in tava pregatita si niveleaza.

Coace timp de 30–35 de minute. Verifica cu o scobitoare: trebuie sa iasa usor umeda, dar fara aluat crud pe ea – negresa trebuie sa ramana umeda in interior, nu uscata!
Lasa sa se raceasca complet in tava.

Incearca si reteta de negresa pufoasa cu frisca, negresa pufoasa si delicioasa cu cocos sau negresa cu mere. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise