Negresa specială

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 cană nucă tocată mare,
  • 3 ouă,
  • 1 lingură esență vanilie,
  • 1 cană zahăr tos,
  • 50 g cacao,
  • 200 g unt,
  • o lingură praf de copt,
  • 1 cană făină,
  • 1/8 linguriță sare.
  • Glazura:
  • 100 g ciocolată amăruie,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 100 ml vin alb sec,
  • migdale.

Mod de preparare

Încingem cuptorul la 180 grade C.

Ungem o tavă de 32x24 cm cu unt.

Cernem într-un castron făina cu praful de copt și sarea.

Topim untul în bain-marie.

Cernem cacao, o adăugăm în untul fierbinte și amestecăm bine cu un tel.

Adăugăm zahărul și batem bine cu mixerul.

Adăugăm esența de vanilie și încorporăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

Lăsăm mixerul și adăugăm făina amestecând ușor cu o lingură.

Adăugăm nuca și amestecăm ușor.

Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor pentru 30-35 minute.

Se lasă la răcit în tavă.

Pentru glazură topim ciocolata în bain-marie, adăugăm vinul și smântâna și amestecăm bine.

Se taie negresa în pătrățele de 5x5cm și se întinde glazura.

Fiecare bucățică se ornează cu câte o migdală.

Se servește după cel puțin o oră.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise