Gnochi din brinza in sos de ardei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4-6 portii
  • 500 gr de brinza de vaca
  • 25gr de faina-1lingura
  • 1ou
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de piper macinat
  • Pentru a face gnochi - 1/2 pahar de faina
  • Pentru sos
  • 1lingura de unt
  • 2catei de usturoi taiati felii
  • 300gr de ardei rosii copti si cojiti de coaja
  • 500ml de smantina ptr frisca
  • sare,piper alb macinat

Mod de preparare

Intai pregatim sosul. Intr-o tigaie topim untul si prajim usturoiul taiat felii si indata adaugam ardeii copti fasii si smantina, dam la gust cu sare si piper si lasam pe foc potrivit sa se ingroase putin. Luam de pe foc si macinam sosul la blender pina devine uniform si il reintoarcem in tigaie.

Intr-un bol amestecam brinza cu toate ingridentele pina devine o masa uniforma. Presaram pe o plansa 1/2 pahar de faina si turnam continutul de brinza in faina si il amestecam bine facem un rulou subtire si taiem bucatele de gnochi. Eu am asezat niochi pe o tava de copt pe care am pus un prosop de bucatarie curat.

In timp ce am pregatit gnochi am pus o tigaie lata cu apa si sare la fiert si cind apa incepe sa fiarba punem niochi in apa nu prea mult o data si lasam pina se ridica la suprafata. Ii ridicam cu o lingura cu gauri si ii punem intr-un castron si ii stropim cu putin ulei.

Incalzim sosul de ardei pe foc mic punem un polonic de sos intr-o farfurie adinca si punem o portie de gnochi deasupra. Este o mincare foarte gustoasa si sosul de ardei ii da un gust aparte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise