Nudli

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - cartofi 1 kg
  • - 2 oua
  • - faina cat cuprunde
  • - 1 varf de sare
  • - pesmet
  • - zahar

Mod de preparare

Se fierbe 1 kg de cartofi. Se curata de coaja si se dau prin masina de carne sa iasa o pasta. Se adauga sarea, 2 oua si faina cat cuprinde. Se face un aluat potrivit. Se imparte in doua si se fac bilute, care apoi le invartim pe masa cu mana. Va iesii un sul lung, insa le taiem ca sa iasa de marimea degetului mare de la mana si cam aceeasi grosime.

Punem apa la fiert, iar cand clocoteste punem 5-10 nudli. Ii lasam sa fiarba pina se ridica deasupra. Cand ii scoatem ii tavalim prin pesmet si zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise