NUGA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g zahar
  • 350 g miere de albine
  • 6 albusuri
  • 250 g nuca curatata si tocata foarte fin
  • 100 g migdale curatate si tocate foarte fin
  • zeama si coaja de la 2 lamai
  • o coala de celofan

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul si mierea de albine, intr-un castron pus intr-un vas cu apa clocotita.

Se adauga zeama si coaja de lamaie si se bate in continuare pana se ingroasa bine. Se adauga nucile si migdalele si se amesteca, apoi se pune totul pe o coala de celofan. Se netezeste cu un cutit ud pana ajunge de grosimea dorita, se impaacheteaza in coala de celofan, se preseaza intre 2 bucati de lemn si se lasa sa se raceasca. Se taaie bucti a doua zi .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise