Omleta de crevete perfecta

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 crevete mijlocii, curatate sau decongelate
  • 75 ml supa de pui
  • 2 oua mari
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de faina de porumb amestecata cu 2 lingurite de apa
  • grasime vegetala pentru prajit

Mod de preparare

1. Pe un fund, se zdrobesc crevetele cu spatele unei linguri de lemn pana cand se formeaza o pasta. Se pune pasta intr-o cratita cu supa de pui.

2. Se fierbe crevetele timp de un minut. Se scurge intr-o strecuratoare.

3. Intr-un bol mare, se bat ouale, zaharul, amestecul de faina de porumb si apa si crevetele.

4. Se incalzeste o tigaie si se adauga putin ulei pe toata suprafata tigaii. Se toarna amestecul de ou si se intinde in tigaie. Cand omleta s-a rumenit, se intoarce si se prajeste si pe cealalta parte.

5. Se rastoarna din tigaie pe hartie de copt, se ruleaza si se lasa sa se raceasca.

6. Se desface ruloul de omleta, se inlatura hartia, se ruleaza din nou si se taie in felii subtiri de 15 mm. Se poate servi cu un copacel de ceapa verde. Reteta pentru acesta este simpla: Curata ceapa verde, apoi taie-i fin, pe lungime, frunzele verzi, avand grija sa nu le detasezi de bulb. Apoi scufunzi ceapa intr-un bol de apa rece ca gheata. Frunzele se vor arcui asemenea crengilor unui copac!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise