Orez cu lapte si ananas

Se taie in doua batonul de vanilie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 baton de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahar
  • 125 g orez cu bob rotund
  • 1 lingura unt
  • coaja de lamaie
  • ananas din compot

Mod de preparare

Se taie în două batonul de vanilie, pe lung. Se dă în fiert laptele cu păstaia de vanilie, sarea şi zahărul; se adaugă orezul, se dă într-un clocot şi se reduce apoi focul.

Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă orezul la foc mic, timp de cca. 35 minute.

Punem orezul cu lapte in blender si adaugam felii de ananas si mixam. Apoi punem in boluri si servim.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise