Orez cu lapte si ananas

Se taie in doua batonul de vanilie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 baton de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahar
  • 125 g orez cu bob rotund
  • 1 lingura unt
  • coaja de lamaie
  • ananas din compot

Mod de preparare

Se taie în două batonul de vanilie, pe lung. Se dă în fiert laptele cu păstaia de vanilie, sarea şi zahărul; se adaugă orezul, se dă într-un clocot şi se reduce apoi focul.

Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă orezul la foc mic, timp de cca. 35 minute.

Punem orezul cu lapte in blender si adaugam felii de ananas si mixam. Apoi punem in boluri si servim.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise