Orez cu nuci si mirodenii-reteta arabeasca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg orez basmati
  • 1 ceasca (de cafea)
  • arahide 1 ceasca (de cafea)
  • seminte de pin 1 ceasca (de cafea)
  • migdale fara coaja - pentru asta se fierbe apa intr-un ibric si se pun migdalele pentru citeva minute ;se scot
  • se decojesc; 1 ceasca (de cafea) stafide
  • 1/2 lingurita de scortisoara pisata
  • 1/2 lingurita coriandru pisat
  • 1/2 lingurita cardamom pisat
  • sare
  • piper
  • 1 cub maggi

Mod de preparare

Se fierbe orezul cu un cub de Maggi, jumatate din scortisoara, coriandru si cardamom. Separat se prajesc in putin ulei nucile (cele de pin se adauga la urma) si se adauga stafidele cind sint aproape gata. Se pasreaza putin pentru decor si restul se amesteca cu orezul si restul de mirodenii. Se pune pe platou si se presara restul de nici deasupra Aceeasi reteta dar adaugata ceapa si ficatei de pui prajite este o foarte buna umplutura pentru pui, miel sau porumbei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise