Orez cu nuci si mirodenii-reteta arabeasca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg orez basmati
  • 1 ceasca (de cafea)
  • arahide 1 ceasca (de cafea)
  • seminte de pin 1 ceasca (de cafea)
  • migdale fara coaja - pentru asta se fierbe apa intr-un ibric si se pun migdalele pentru citeva minute ;se scot
  • se decojesc; 1 ceasca (de cafea) stafide
  • 1/2 lingurita de scortisoara pisata
  • 1/2 lingurita coriandru pisat
  • 1/2 lingurita cardamom pisat
  • sare
  • piper
  • 1 cub maggi

Mod de preparare

Se fierbe orezul cu un cub de Maggi, jumatate din scortisoara, coriandru si cardamom. Separat se prajesc in putin ulei nucile (cele de pin se adauga la urma) si se adauga stafidele cind sint aproape gata. Se pasreaza putin pentru decor si restul se amesteca cu orezul si restul de mirodenii. Se pune pe platou si se presara restul de nici deasupra Aceeasi reteta dar adaugata ceapa si ficatei de pui prajite este o foarte buna umplutura pentru pui, miel sau porumbei.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise