Orez cu peste (Peixe com arroz)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar orez
  • 300g bucatele de peste
  • 3 catei de usturoi
  • 1 leg. sparanghel
  • o jumatate ardel verde
  • o jumatate ardel rosu
  • o leg. patrunjel verde
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita curry (sofran de india)
  • piper si sare

Mod de preparare

Spalam legumele si taiem in bucati potrivite, taiem in cuburi carnea curata fara pielita si oase de la somon si cod. Intr-o cratita punem usturoiul taiat marunt in uleiul incins si rumenim 30 secunde dupa care adaugam bucatile de ardei si sparanghel si rumenim 2-3min. amestecand de cateva ori. Punem paharul de orez (am pus orez ce nu se lipeste si nu e nevoie sa stea in apa), amestecam timp de 1min. adaugam 3 pahare de apa fiarta, curry si lasam sa fiarba 10min. la foc mediu cu capac. Dupa cele 10min. adaugam carnea de peste, patrunjel tocat nu prea marunt, sare si piper dupa gust si mai lasam 2min. amestecand usor din cand in cand. Tragem cratita de pe foc si mai lasam sa se odihneasca 5 min. cu capacul pus. Se serveste cu un pahar de vin demisec alb rece. Aceasta reteta este tipica portrugheza si se serveste de foarte multe ori cand sunt musafiri la masa. Bineinteles ca aceasta reteta e una din zeci sau chiar sute de retete specifice din peste cu orez ce se prepara in Portugalia. Celor care le place picant poate adauga cateva picaturi de Tobasco. Va urez pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise