Orez cu peste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr de pieste bacalhau
  • 1 ciapa
  • 1 catel de usturoi
  • 100 ml de ulei de masline
  • 150 gr de praz
  • 100 ml de vin alb
  • 1 lingura pulpa de rosii
  • 2 rosii
  • 300 gr de orez
  • 2 linguri de patrunjel tocat,apa sare si piper

Mod de preparare

Fierbem piestele in apa, cind e gata il scoatem si oprim 800 ml de supa de la peste. Pestele il curatim de piele si oase si il lasam bucati mai grosute. Taiem ceapa si usturoiul si le prajim in ulei de masline. Adaugam prazul taiat rondele. Prajim bine si adaugam vinul. Lasam sa scada, adaugam pulpa de rosii fara piele si seminte taiate in cuburi. Punem si orezul, saram si piperam. Turnam si supa in care a fiert pestele si lasam sa fiarba 10 min. Adaugam si pestele si mai lasam sa fiarba 3-4 min. Se serveste presarat cu petrunjel tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise